ХАЈРЕДИНИ го „уби“ Маричиќ во една реченица

Изјави

Поранешниот министер за финансии на Република Македонија, Џевдет Хајредини го „уби“ актуелниот наводно вицепремиер за европски интеграции Боки Маричиќ.

Имено, Боки Маричиќ во врска свирењето и понижувањето на македонскиот јазик на партиската прослава на ДУИ за Рамковен Договор, изјави дека албански политичари го бранеле македонскиот јазик како свој.

На тоа Хајредини му одговори и на социјалната мрежа фејзбук напиша:

„Каде гледа овој Маричиќ дека албански политичари и граѓани го бранат и го чуваат македонскиот јазик како свој, но и обратно…?“

Ваков шамар Боки машала министер нема добиено од кога е роден!

Вакво дно од министри немало од кога постои во светот влада со таков тип на функции.