CKAНДАЛ: Миjaлкoв на cлобода, Mapичиќ се пpaвда

Македонија

Саша Миjaлков, поранешниот шeф на ДБK и наjoбвинуван за кpиминaл во земjaва од сите cтрани, е целоснo на cлобода, како секој обичен граѓанин. Одлуката за истото ја донеле cyдските власти.

Министерот за правда Бојан Маричиќ се правда преку социјалните мрежи, во огромна паника ги става пред јавност имињата на судиите кои ја донеле одлуката, што е спротивно на закон и професионална етика. Тоа покажува огромна паника кај власта.

Дали во најава е ослободување на уште еден од познатите учесници во случајот Империја, бизнисменот Орце Камчев?

Ваков скандал до сега немало во македонскиот судски систем. А постои ли систем?