МАКЕДОНИЈА стана член на МУЏАХЕДИНСКАТА унија (Исламски калифат) од Блиски исток и Африка

Министерот за надворешни работи Бугар Османов во Барселона, со народни пари, присуствуваше на свечениот чин на пристапување на Северно Подкосовље, познато како Македонија во Унијата за Медитеранот, позната како Муџахединска […]

ДOЛГA е paкатa нa Opцетo, caмо никaкo дa cтигнe

Кампањата за „огромната загриженост“ на EУ за Jopдан Opце Кaмчев ги надминува и научно фантастичните граници. „Загрижените медиуми“ известуваат за некои четворица европратеници кои наводно бараат мониторинг на случајот Kaмчев […]

Најубавото од светот

Јордан е најубавата арапска земја на Блиски Исток. Безбедноста е на високо ниво. Економскиот развој се потпира на два клучни фактори, туризам и земјоделие. Земјоделскиот развој е благодарение на потпишаниот […]