KOHЗУЛOT вo oбид, Opце вaка пoминa пpeд Cyдот вo Cтpaзбyp

Хроника

Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур го одби барањето на Орце Камчев за на државата да ѝ се нареди да му се преиначи времената мерка затворски со домашен притвор. Тоа покажува дека ЕУ не е прчија како тука, и не може орцевци да нарачуваат пресуди кај разноразни кацарки!

Владиниот агент на Бирото за застапување на државата пред ЕСЧП, Даница Џонова потврди дека барањето за времена мерка против државата за Камчев е одбиено. Џабе беа наградите на оној несреќниот екс комесар за човекови права и неговото пењавење по македонски медиуми за нарушените права на затвореникот. Затоа и тој станал екс комесар. Ако го бивало и бил чесен, немало да го ишутираат од ЕУ комисијата.

Камчев моментно е на суд за случајот “Плацеви на Водно” кој што е во доказна постапка. Се очекува проширување на истрагите и за други предмети.