МАКЕДОНИЈА стана член на МУЏАХЕДИНСКАТА унија (Исламски калифат) од Блиски исток и Африка

Македонија, Свет

Министерот за надворешни работи Бугар Османов во Барселона, со народни пари, присуствуваше на свечениот чин на пристапување на Северно Подкосовље, познато како Македонија во Унијата за Медитеранот, позната како Муџахединска Унија на Блиски Исток и Африка.

Приемот на пашалакот на Аљи и Османов се случи во рамки на Седмиот регионален форум на Организацијата на исламистички земји или поранешниот Исламски Калифат на Арабите.

На состанокот на шефови на дипломатиите од 42-те земји членки на Унијата за Медитеранот, Османи учествува на покана на јорданскиот заменик премиер и министер за надворешни работи Ајман Сафади.

По приемот на земјава во Унијата, Османи ќе учествува во работата на состанокот како претставник на рамноправна членка на организацијата. Радувајте се Македонци, конечно ќе станеме и официјално исламски муџахедини!

На маргините на форумот предвидено е Османи да оствари билатерални средби со други свои колеги од земјите членки во Унијата на Медитеранот, од Сирија, Судан, Мароко, Либија, Алжир и неколку останати земји од Исламскиот калифат.

Унијата за муџахедините на Медитеранот е формирана со цел обединување на сите исламски земји во базенот на Средоземното море, проширено со нивни измеќари во Африка и Балкан.