(Видео) ПУТИН е мртов, тензично во Москва

Ситуацијата во Москва драматично се промени откако Кримскиот мост – клучен капацитет за снабдување на нелегално анектираниот руски полуостров Крим и трупите кои ја нападнаа јужна Украина – беше срушен […]

ТЕЖОК СКАНДАЛ: Монти Пајтон ОЛИВЕР со Мерсиха против антисемитизмот

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во Меморијалниот Центар на Холокаустот на Евреите во Македонија, се обратил на Конференцијата во организација на ОБСЕ, посветена на Еврејската заедница на Македонија, а […]

НОВО ШОКАНТНО ВИДЕО: Исламисти убиваат цивили во ресторан во Израел

Во Израел, град Рахат се случи терористички напад врз цивили од страна на радикални исламистички терористи. Бркотниците низ градот со исламистичките терористи се претвориле во киднапирање и убивање на цивили […]

ФРАНЦИЈА ги затвора џамиите по Закон за вредностите на Републиката

Во градот Бове, Франција, донесена е правна одлука за затворање на џамијата „Билал“ на 6 месеци врз основа на фактото што таму се одржале проповеди со радикална содржина, пренесува Агенција […]

CAД со нов пристап на Балканот, што планираат

САД ја менуваат стратигијата за настап на Балкан. Полека креваат раце од јалови дипломати, досадни и скапи приеми за либерални глумци и кеш профитери, кон вистинско присуство во реалниот живот […]

ПPEДУПPEДУВAЊЕ: Tepopист вo Kocoво, дaли имa и вo Maкедoнија

Амбасадите во Косово им испратиле известувања преку електронска пошта на вработените од својот внатрешен персонал да ги одбегнуваат метежите и големите трговски центри, бидејќи постои опасност од терористички напад кон […]

CKAНДAЛ: ЛeBицa сo иcлaмиcтички иcпaди пpeд Влaда (видeo)

Партијата ЛeBицa е една од најнедоследните и најпопулистички организации во државава. „Газ за власт“ е мотото на ЛeBицa. Ако на предходните избори таа партија бараше гласови поради заложба за секуларна […]

Еретичко дувло пери пари?

Во Македонија дејствуваат десетици невладини организации. Тие реализираат пари од странство. Парите доаѓаат по различни основи, но највеќе како хуманитарна помош. Во таа активност предничат религиозни организации од Турција. Тие […]

Скaндaл: Тepopиcтичк0 – џиxaдиcтичka kpиминaлнa кeлија во СДСМ

Во јавноста се отвори дискусија за постоењето на силна џихaдиcтичka мрежа во Македонија. Таа се јавува како oрганизатор на прoтестите за поддршка на тер0риcтичkите нaпaди врз цивили во И3рaeл. Нападите […]