ДАЛИ ВЛАСТА има муџахедини на ХАМАС во свои редови?

Политика

„Власта има муџахедини на Хамас во свои редови“ – изјавува Петар Богојески, лидер на партијата Македонски Концепт.

Тоа не е фикција или не станува збор за некои верски радикали, кои се вработени во државни институции. Станува збор за докажани примери на терористи, кои се апсени од Израел во обид да шверцуваат за потребите на Хамас во Газа.

Министерот Бујар Османи не одговара на прашањата дали е исламист и зошто за него нападите на Хамас врз Израел не се терористички акт од терористичка организација.

Дополнително, куририте на власта цивил медии и фронтлајновци упорено споделуваат содржини со лажни вести во насока на поддршка на Хамас и тероризмот во Израел, а против фактите кои ги објавува израелската влада.

Дали македонската Влада глуми проамериканство и е директен поддржувач на тероризмот на Хамас?