CKAНДAЛ: ЛeBицa сo иcлaмиcтички иcпaди пpeд Влaда (видeo)

Политика

Партијата ЛeBицa е една од најнедоследните и најпопулистички организации во државава. „Газ за власт“ е мотото на ЛeBицa. Ако на предходните избори таа партија бараше гласови поради заложба за секуларна држава и за ограничување на звукот на минарињата, на овие избори ЛeBицa промовира верски исламистички радикализам.

Дополнително да не говориме за нивната заложба против двојазичност во државава, особено за јавно користење на јазиците на другите заедници при обраќања или во комуникација со државата.

Но на овие избори, ЛeBицa ги погази сите свои ветувања од предходните избори и се впушти во промоција на секаков тип на радикализам, само и само да се докопаат до некоја фотеља.

Кандидатот за градоначалник од редовите на ЛeBицa, Teфиk Мaxмyт организираше и манифестираше верски радикализам на јавен простор, пред Владата на Македонија, со практикување на верска молитва со цел прибирање на гласови.

Таква злоупотреба на верата во политички цели до сега не е видена не само во Македонија, туку и пошироко, па и во Typција. Дополнително се користеше друг јазик, а не македонскиот, што е спротивно од заложбите на ЛeBицa против двојазичноста.

Делови од тој настан може да видите на следниот линк:

https://www.facebook.com/683558974/videos/3108622326089530/

Манифестирање на верски радикализам, предизвикување на верска омраза и нетрпеливост со цел внесувањње на вознемиреност и страв кај граѓаните, е организирање на тepopизaм, што е казниво по закон.

ЛeBицa од демек секуларна партија, стана јавно терористичка организација која манифестира верски радикализам и гол популизам со цел остварување на болни амбиции за власт. Оваа политичка партија е штетна за државата Македонија и треба истата да биде забранета.