СКАНДАЛ: Тероризмот во Израел, не е тероризам за Османи

Политика

Скандалозна изјава на министерот за надворешни работи Бујар Османи, по повод последните терористички напади на Хамас врз Израел.

Имено, тој на социјалната мрежа Х сподели наводна реакција и осуда на настаните во Израел во име на Македонија, но во текстот недостасуваат суштински елементи.

Тој воедно реагираше и како претседавач на ОБСЕ, што е уште поголем скандал.

Имено, за Бујар Османи ова не се терористички напади, а ниту ХАМАС е терористичка организација!

Кој се крие во Бујар Османи, пријател на американците или муџахедин на исламската ХАМАС или палестински борец за слобода?