НЕИЗВЕСНОСТ кај пратениците: Дали денес ќе се избере НОВАТА ВЛАДА

Во Собранието денеска во 11 часот треба да почне 60-та седница, со единствена точка на дневен ред Избор на Влада на Република Северна Македонија. Новата Влада што треба да ја […]

БУЏЕТОТ пред донесување, дали ќе помине во Парламент

Пратениците денеска во рамки на продолжението на 54. седница треба да ја почнат расправата по дополнетиот Предлог-буџет за 2022 година. Вкупните приходи се планирани на 238,9 милијарди денари и се […]

СKАНДАЛ: На здpaвje PEЖИM

ЗОРАН ЗАЕВ и официјално воведе РЕЖИМ во Македонија. Суспендирано е Собранието, Владата носи одлуки како законодавна власт. Време е за РЕВОЛУЦИЈА и заштита на правниот поредок и СЛОБОДАТА на граѓаните […]

Капитулација на лудилото на власта, Царовска заминува?

Граѓаните победија! Капитулираше лудилото и ароганцијата на власта и министерката Мила Царовска! Владата го повлекува Предлог-законот за учебници и наставни материјали со кој од следната година четвртоодделенците требаше да почнат […]