OTKРИЕНА причината зошто утре ќе победи Радев

Во Бугарија утре се одржува конечниот круг од Претседателските избори, на кои ќе се напреваруваат актуелниот претседател и поранешен генерал Румен Радев и ректорот на Софискиот Универзитет Атанас Герџиков. Сите […]

ТРАГЕДИЈА: Радев да не зине, да не излаже

Претседателот на Бугарија, Румен Радев веќе служи за потсмев во Македонија. Типот освен што шири лажни вести поврзани со теми од Македонија, ништо друго не прави. Монти Пајтон политичар! Бугарската […]

Вучич: Гоце е Бугарин!

Српскиот претседател Вучич ја изневери Македонија и Македонците. Тој даде изјава која не шокираше сите нас. Во присуство на бугарскиот претседател Радев, тој изјави:; „Што се однесува до промената на […]

Притисок врз Бугарија од меѓународната заедница за решавање на спорот?

Предлогот европските историчари да се вклучат во бугарско-македонската историска комисија беше проследен со различни реакции од двете земји. На овој предлог коментираше бугарскиот претседател Румен Радев дека нема потреба од […]