САМО Македонија и Албанија ПОСТОЕЛЕ за време на Исус ХРИСТОС

На почетокот на овој милениот, од раѓањето на Исус Христос навака, светот живеел во доминација на Римската Империја, која владеела од Британија до Арабија, од Мароко до Украина. Христијаните биле […]

БУГАРСКИТЕ ЛАГИ поразени од историската вистина за ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА

Правните аргументи за Охридската Архиепископија, со кои се потврдува нејзината поврзаност со Архиепископијата Јустинијана Прима, веќе ги објавивме. Следно е објава за темелот и создавањето на првата Црква во Македонија, […]

Папата Франциско: Свештеничките и свештениците гледаат порнографија, од таму доаѓа ѓаволот

Папата Француско предупреди вчера во Рим на „ѓаволот на порнографијата“, признавајќи дека порнографија на интернет гледаат и свештеничките и свештениците. Тој ги повика да ги користат социјалните мрежи „за личен […]

БОГОЈЕСКИ ПРАШУВА што имаат Бугарите со Св. Кирил и Методиј

Во очи Денот на Светите браќа Кирил и Методиј, се отворија низа прашања со легитимитетот на Бугарите да ги присвојуваат или чествуваат овие Свети личности. Јавноста не покажува високи познавања, […]

НАЈНОВО: ЕУ против Отворен Балкан, Заев во паника

Бриселската администрација негативно ја оценува иницијативата Мини Шенген (Отворен Балкан) на лидерите на Македонија, Србија и Албанија и смета дека со тоа се поткопува евроинтеграцијата на регионот. ЗАЕВ во паника, […]

Пeндаpоски го омекнува Paдeв

Заедничкото патување во Рим на македонскиот и бугарскиот претседател Пендаровски и Радев, заврши со среќен крај. Покрај молитва, тие споделиле искуства. Особено за спречување на говор на омраза помеѓу медиумите. […]