KOCOВО Cпециjaлците вo aкциja вo cpпcкиoт дeл

Огромен број на припадници на косовската специјална единица, кои го подигнаа нивото на борбена готовност на највисоко ниво, се упатија во правец на Јужна Митровица, јави „Кљан Косова“, наведувајќи дека […]

ВАЖHO: Кaде иcчeзнаа peфеpeндyмcките ветyвaња

Референдумот за промена на името Македонија се одвиваше во крајно оптимистичка атмосфера, особено поттикната од посртата на странски државници, кои даваа ветувања за европската иднина на Македонија. Покрај тие „странски“ […]

БОГОЈЕСКИ: Пописот докажа, ПРОТИВ ќе победеше на референдумот

Петар Богојески од Македонски Концепт, човекот кој ја предводеше кампањата „Гласот ПРОТИВ е глас за Македонија“ за време на референдумот во 2018 година, за промена на името Македонија, денес објави […]

СКАНДАЛ: Што работат македонските историчари

Македонија има сериозни државни проблеми, особено во однсите со соседите и светот, токму поради историските теми. Дали нешто работат и што сработеле македонските историчари од сите институти во земјава, децении […]

Капитулација на лудилото на власта, Царовска заминува?

Граѓаните победија! Капитулираше лудилото и ароганцијата на власта и министерката Мила Царовска! Владата го повлекува Предлог-законот за учебници и наставни материјали со кој од следната година четвртоодделенците требаше да почнат […]