ДИMOBCKИ: Пpeгoвоpите cо Бyгapија вo paмки на Peзoлyциjaта

Поранешниот пратеник од ВМРО ДПМНЕ, Илија Димовски денес се огласи на социјалните мрежи со сугестија за обидот на власта да ги продолжи преговорите со Бугарија. Особено по завршување на изборите […]

САД во заштита на православната Црква

Законска иницијатива што бара одговорност од веќе исламистичка Турција за кршење на верските слободи на православните верници и Вселенската Патријаршија, беше претставена во Конгресот на САД. Конгресменката Каролин Б. Мелони […]

EУ шaмap за Pycија

Важна вест доаѓа од Европскиот Парламент во односите со Pycија. Треба да ги вратат архивите украдени од источноевропските земји! Имено, Европскиот парламен усвои важна резолуција за политичките односи помеѓу ЕУ […]

СКАНДАЛ: Аплауз за антимакедонската резолуција

Официјално во Собранието на Република Македонија е донесена антимакедонската резолуција со која се запира интеграцијата на Македонија во ЕУ. Со неа се отвара патот за поделба на Македонија помеѓу голема […]

ВАЖНО: Заев пишман аџија

Бугарија по нарачка на Русија, во парламентот прифати антимакедонска декларација, наречена рамковна позиција. Со тоа се „зациментираа антимакедонските позиции“ на Бугарија. Следен чекот во плановите на нашите „православни браќа“ беше […]

Руски казачок на бугарска гајда

Македонските политички партии, полека но сигурно тргнаа по грчкиот пат за бугарското прашање во Македонија. Само помислете како ќе беше ако го решевме спорот за името со Грција во 1993 […]