СКАНДАЛ: Аплауз за антимакедонската резолуција

Македонија, Политика

Официјално во Собранието на Република Македонија е донесена антимакедонската резолуција со која се запира интеграцијата на Македонија во ЕУ. Со неа се отвара патот за поделба на Македонија помеѓу голема Србија и голема Албанија.

Истиот ден, процедурата за уништување на македонската Република веќе започна со формирање на новата Југославија од Србија и Албанија.

За скандалот да биде поголем, Резџолуцијата беше донесена со аплауз, како да се прославуваше крајот на македонската независнот. ВМРО ДПМНЕ ја признаа „северна“ и станаа северџани, а СДСМ од северџани, станаа ултра антиЕУ патриотчиња.

https://fb.watch/72HlPy-DQv/

Со оваа Резолуција ништо не доби Македонецот, ништо не заштити од идентитетот, само ја отвори портата за уништување на својата држава.