ВОНРЕДНА ВЕСТ: Србија и Кина и забија нож во грб на Русија, што направија?

Свет

Во Обединетите Нации во Њујорк на вонредна седница на Генералното Собрание, ретко кога во историјата, се гласаше специјална Резолуција за осуда на окупацијата на Русија врз Украина.

На тоа гласање, буквално целиот свет застана против Русија со осуда за недозволената окупација врз Украина. ЗА гласаа 141 нација од кои и Србија и Унгарија и Турција, 5 беа против од кои самата Русија и Северна Кореја, а 34 воздржани од кои и Кина.

Она што сите не изненади беше одлуката на Србија да гласа ЗА, а Кина воздржано. Со тоа и тие две клучни земји за Русија застанаа против неа.

Путин е осамен, осуден, понижен, станува опасен. Може да дејствува неразумно и да предизвика светска војна.