АНЏЕЛА се зафати, СДСМ и ДУИ во шах мат позиција

Сите кои прават притисок, закани или корумптивни зделки во македонското судство, да бидат повикани на одговорност, за ТВ 24, порачува американската амбасадорка во земјата, Анџела Агелер. На прашањето како го […]

Македонски Концепт смета дека воведувањето на „лидерски дијалог” е опасен преседан и обид за воспоставување на параинституции

Според партијата „Македонски Концепт“ воведувањето на таканаречениот „лидерски дијалог” претставува опасен преседан и обид за воспоставување на параинституции што функционираат надвор од утврдениот државен систем и поредок. „Дијалогот на партиите […]

Еве кој функционер од СДСМ ја НАПУШТА политиката

Ова беше едно големо искуство, но доста е од политика, вели министерот за здравство, Венко Филипче кој наскоро ќе се врти на Клиниката за неврохирургија. Кажа дека амбасадорско место не […]

ИСТРАЖУВАЊЕ: ФБ рејтинг на политичарите

МКДенес реализираше истражување на поддршката од граѓаните, која ја имаат македонските политичари на социјалната мрежа Фејзбук, со одредена резерва поради типот на фан страните. Кај некои од нив видливи се […]

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ: Александар Тасев „Следете го младиот човек, тој ќе Ви го покаже вистинскиот пат“

„Следете го младиот човек, тој ќе Ви го покаже вистинскиот пат“ – Александар Тасев, новиот лидер на Младински концепт. Пред неколку денови, политичката платформа Македонски концепт објави дел од имињата […]