МК реагира на изјавата на бугарската шовинистка ЈОТОВА

Партијата МК до нашата редакција достави РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТА, 19 ФЕВРУАРИ 2023 ГОДИНА, во која се вели: МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ РЕАГИРА НА ИЗЈАВАТА НА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРИЈА, ЈОТОВА Политичката партија Македонски Концепт, […]

ЈОТОВА ИЗМЕША баби и жаби, не знае што е тоа НАЦИЈА

„Вие сте суштинскиот дел од бугарската нација. Вие играте витална улога во ширењето на нашата култура, јазик и вредности во Македонија. Ја имате нашата непоколеблива поддршка. Ова го изјави татарската […]

ДОБРО УТРО со Аматерката и НАЦИЈА ЖРТВА НА МАНИПУЛАЦИЈА

НАЦИЈА ЖРТВА НА МАНИПУЛАЦИЈА пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Колку побрзо и поумешно ќе ги откриеме тајните на манипулацијата, толку побрзо и полесно ќе излеземе од овој […]

BУЧИЌ пoeнтираше cо Maкедонците, кoмoтни caмо вo „cpпски cвет“

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ најави дека претстојната средба „Отворен Балкан“ во Тирана ќе донесе многу добри и важни заклучоци, како и многу придобивки за сите граѓани, специјално испраќајќи порака […]

БОГОЈЕСКИ: Заев ќе ја кантонизира Македонија

Голема прашина се крена околу обидот на власта, без законски основ да издаде нови севернизирани лични карти, во кои се воведува двојазичност, а дополнително се мешаат нација со етнос. На […]