КОЛУМНА Ајрулаи: Трагедија во Македонија

Трагедија во Македонија пишува м-р Лулјета Ајрулаи, копретседател на Женски Концепт Во Тетово се случи огромна трагедија, изгореа живи луѓе. Луѓе кои во надеж да најдат лек за болеста, најдоа […]

КОЛУМНА Ајрулаи: 30 години крадење

30 години крадење пишува м-р Лулјета Ајрулаи, копретседател на Женски Концепт Оваа година се навршуваат јубилејни 30 години од кога Република Македонија на 08.09.1991 година преку референдум прогласи независност од […]

Кoлyмна Ајрулаи: Уништeн дoгoвop

Уништен договор пишува м-р Лулјета Ајрулаи, копретседател на Женски Концепт На 13.08.2021 година се навршија 20 години од потпишувањето на Рамковниот договор познат и како Охридски рамковен договор, бидејќи после […]

ИЗЈАВА Ајрулаи: Заев го изгуби европскиот пат

Копретседателката на Женски Концепт, м-р. Ајрулаи за МКДенес го коментираше „Отворен Балкан“ на Заев, Вучиќ и Рама. Таа смета дека Заев го изгуби европскиот пат. Иницијативата за регионална соработка помеѓу […]

КОЛУМНА Ајрулаи: Народот бил корумпиран, власта е чиста

Народот бил корумпиран власта е чиста пишува м-р Лулјета Ајрулаи, заменик претседател на Женски Концепт Премиерот Зоран Заев изјави дека нема корупција кај високите ешалони на власта. Значи нема корупција […]

Колумна Ајрулаи: Избори се ближат, лагите се нижат, а граѓаните мижат

Избори се ближат, лагите се нижат а граѓаните мижат пишува Лулјета Ајрулаи, м-р по социолошки науки Кога се ближи времето за избори тогаш се активираат политичарите да работат работи кои […]