(Документи) КОМИНТЕРНАТА го создала БУГАРСКИОТ, а не МАКЕДОНСКИОТ јазик

Во Бугарија омилена тема за докажување на бугарскиот карактер на Македонија е тврдењето дека не постои македонски јазик, а истиот е создаден од Тито и Коминтерната. Но вистината е сосема […]

Паунов: Карбинци нема да одобрува барања за поставување фотоволтаици на земјоделски површини од 1-3 класа

Општина Карбинци и советничката група предводена од ВМРО-ДПМНЕ нема да поддржи иницијативи за пренамена на земјоделско во градежно земјиште од категории 1-3. Целта е поддршка на земјоделците и затоа градоначалникот […]

Шпигел: Берлускони ги прекрши санкциите поради 20 шишиња вотка подарени од Путин

Подарокот на рускиот претседател Владимир Путин на поранешниот италијански премиер Силвио Берлускони е кршење на антируските санкции на ЕУ. Ова го пренесува изданието Spiegel, повикувајќи се на членови на Европската […]

СДСМ: ПОЛЕСНО да промениш пол, од колку партија!

СДСМ секој ден прогресира кон се пототалитарна партија од она што беше ВМРО ДПМНЕ. Од многу прогресивци во таа структура, ситуацијата станува трагикомична. Во време кога Владата предложила Закон за […]

ВЛАСТА МОЛЧИ, според пописот во Кичево не смее албанско знаме

Според пописните резултати од Пописот 2021 година, колективните права кои ги уживаа до сега Албанците, треба да бидат укинати по сила на Устав и Закон за употреба на знамиња. Според […]

СРАМНА КАТАСТРОФА: РУСИЈА продава 121.000 киднапирани деца од Украина

Руската Федерација прави законски измени за да може да „посвојуваат“ украински деца, киднапирани од окупираните територии по упростена и кратка процедура. Тоа го објави украинскиот омбудсман по човекови права Људмила […]

СКАНДАЛ: СДСМ подготвува целосна партизација на администрација

Далеку од очите на јавноста, СДСМ подготвува целосна партизација на администрацијата. Тоа е единствено возможно само преку партиска чистка на неподобните „административци“ на власта, особено оние во повисоките ешалони. Идејата […]

СKАНДАЛ: На здpaвje PEЖИM

ЗОРАН ЗАЕВ и официјално воведе РЕЖИМ во Македонија. Суспендирано е Собранието, Владата носи одлуки како законодавна власт. Време е за РЕВОЛУЦИЈА и заштита на правниот поредок и СЛОБОДАТА на граѓаните […]