МЕЃУНАРОДЕН СКАНДАЛ: Осудуван дискриминатор не застапува во ОБСЕ

Република Македонија како свој претставник во ОБСЕ, најважната организација за безбедност и соработка во моментов во услови на руска воена агресија врз Украина, го испратила лицето Дражо Николиќ, осудуван дискриминатор […]

ФАШИЗМОТ на СДСМ на дело, полковник на АРМ со јавно сведочење

Државен советник, полковник Мухаедин Беља ја обвини криминалната министерката за одбрана Радмила Шеќеринска за дискриминација по разни основи на вработените во министерството, кои поради тоа со години се борат преку […]

СКАНДАЛ: Државниот секретар Дражо под истрага на ОЈО, изјава Јовески

Државниот јавен обвинител Љубомир Јовески информираше дека е започната истражна постапка за криминал на државен секретар во едно од министерствата во земјава. Тој посочува дека повеќепати истакнал дека за разлика […]

ТЕЖОК СКАНДАЛ: Рада дискриминирала вработени во МО одлучи КСДЗ

Вработен во Министерството за одбрана бил вознемируван врз основа на лично својство и општествен статус во областа на работа и работни односи од страна на непосредно претпоставени лица во хиерархиска […]

ДКСК со постапка против Рада и Дражо за корупција

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) согласно законската и подзаконската регулатива, отвара предмети за корупциско однесување на високи државни функционери по допрен глас, без разлика на објавените докази, кои […]

KOPУПЦИCKА AФЕPA: Шеќepинcка и Дpaжо фатeни cо рацeте вo медoт (дoкумeнти)

Во текот на последните месеци до нас како медиум по електронски пат пристигнаа низа материјали од криминалното работење на различни министерства и агенции, како за министерката Шеќеринска и нејзиниот државен […]

ШOKAHТНО: AKЦИJA на HAТО, Дpaжо на Шеќepинcка oддавaл вoeни тajни нa Cpбиja

НАТО спроведува опширна акција за проверка на степенот на заштита на класифицираните информации, после откривање на скандалот со државниот секретар за одбрана Дражо Николиќ, назначен од Шеќеринска на таа позиција, […]