АНАЛИТИЧАРОТ на Заев сеел магла, МАКСО не бил човекот на Бранко

Аналитичарот Ненад Јовановиќ умешно манипулираше на темата Движењето на Максим Димитриевски, особено после излагањето на Бранко Црвенковски на трибината организирана од страна на Советот на амбасадори. Тој во тие моменти, […]

ОМИЛЕНИ БИЗНИСИ на премиерите – Бранко Црвенковски

Црвенковски – Приватизација, ТАТ и шверц на цигари Бранко Црвенковски ќе остане запаметен како најсиромашниот премиер, со мал стан, според анкетниот лист. Но никогаш не се објави вистински неговото богатство, […]

СКАНДАЛ: Нови автомобили за Бранко и Ѓорѓе од парите за корона кризата

Државната комисија за спречување на корупција објави скандалозно однесување на власта, која на средина на корона кризата, со парите наменети за набавка на амбулантни возила и лекови за болните, набавила […]

ЗА НАША МАКЕДОНИЈА е новата партија на Бранко Папата

Шпекулациите стануваат реалност, Бранко Црвенковски Папата е при крај со процедурите за формирањето на нова партија. Името на партијата ќе биде „За наша Македонија“, а целокупната логистика ќе ја обезбеди […]

ЗАМРЗНАТИОТ БРАНКО му објави војна на ЗАГРЕАНИОТ ЗАЕВ

Потпишувањето на Договорот со Бугарија со таа содржина, посебно со формулацијата за „заедничка историја“ и формирањето на мешовитата историска комисија со мандат да арбитрира околу историските настани и личности беше […]

ДОБРО УТРО со Аматерката и СДС-мовската ДЕМЕНЦИЈА

ПРОГРЕСИВНА СДС-МОВСКА ДЕМЕНЦИЈА пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Лекарите утврдуваат постоење на деменција ако се значително оштетени две или повеќе спознајни функции. Ако во спознајни функции спаѓаат […]

Старо-нови кадри во новото раководство на СДСМ

Во новото раководство на СДСМ се најавува враќање на старите партиски кадри од времето на Бранко Црвенковски. Се поизвесно е доаѓањето на високи партиски позиции на  кадрите кои ја спроведоа […]

ЖECTОКА ВИCTИНА: Кoj гo пензиониpaше „кобpичетo“ Шеќepинска

Радмила Шекеринска ПРИНУДНО ја завршува својата политичка кариера, која трае од деведесеттите години. Заминува со нов надимак, генералите и офицерите на АРМ ја нарекоа „кобричето“, поради нејзината злокобност, уништување на […]

БPAHKOВИСТИТЕ нe зacтанyваа зaд „Taче“, нoва вojна вo CДCM

За времетраењето на претседателскиот мандат на Заев во СДСМ, се случија низа расколи и непријатности во партијата, до степен и поранешниот лидер Бранко Црвенковски истата да ја напушти. „Ова беше […]