ТРАГЕДИЈА: СДСМ верни до гроб на бугарскиот конзул, бараат промена на Устав

Старо новите кадри на Таче, екипата која го презема СДСМ е онаа која е верна до гроб на бугарскиот конзул во обид Орце Камчев, кој е поранешен висок функционер на […]

Старо-нови кадри во новото раководство на СДСМ

Во новото раководство на СДСМ се најавува враќање на старите партиски кадри од времето на Бранко Црвенковски. Се поизвесно е доаѓањето на високи партиски позиции на  кадрите кои ја спроведоа […]

БPAHKOВИСТИТЕ нe зacтанyваа зaд „Taче“, нoва вojна вo CДCM

За времетраењето на претседателскиот мандат на Заев во СДСМ, се случија низа расколи и непријатности во партијата, до степен и поранешниот лидер Бранко Црвенковски истата да ја напушти. „Ова беше […]