БОГОЈЕСКИ: Преспански може да се употреби наспроти Бугарија

Со завршување на Локалните избори 2021 година, на големо се отвори темата Преспански договор и негово имплементирање. Тоа пред се од причина што опозицијата ја презема локалната власт во најголем […]

ОПОЗИЦИЈАТА подобро распределена од власта

Анализата на изборните резултати по завршување на вториот круг од локалните избори покажува сосема друга слика од онаа на пресконференциите на кои имаше премногу емоциите од политичките партии. Опозицијата побара […]

БОГОЈЕСКИ (видео) му ја најде дијагнозата на Заев

Утрово Петар Богојески од Македонски Концепт имаше настап на ТВ24 на кој буквално му ја најде дијагнозата на Заев. „Овие избори покажаа дека тоа што го скршивме ледот и поставивме […]

БОГОЈЕСКИ со топ коментар „Длабока депресија“

На социјалната мрежа ФБ, лидерот на Македонски Концепт Петар Богојески објави коментар – анализа на состојбата во која се најдуваме. Ваква анализа до сега не објавил ниту еден политички аналитичар, […]