ВОНРЕДНИ ВЕСТИ: Македонија влегува во нова Југославија

Претседателот Вyчиќ, кој е во дводневна посета на Скопје, ќе се сретне со премиерите Заев и Рама, во рамки на регионалната иницијатива за соработка, позната како „Мини Шeнгeн“. Тој најави […]

ВАЖНО: ЦИА во 1950 година ги потврдува Македонците

ЦИА декласифицираше низа архивски документи на 4 декември 2001 година, а на 15 декември 2016 година истите беа објавени во дигиталниот архив на агенцијата, кадешто може да бидат најдени и […]