СЕ ПОЈАВИ ДОКАЗ дека се е исто, само него го нема на 1ви мај во Македонија

Забава

За време на Југославија, кога претседател на државата беше Јосип Броз Тито, редовно се организирале протести на „Синдикатите“ за време на 1-ви мај, на кои редовно им се давало поддршка на властите.

Замислете протести за поддршка на власта, а не за работнички права. Ако се земат условите за работниците за време на Југославија, може и да има некое разбирање за таквите „протести“ во Скопје.

Но ако се земе денешната реалнот, тогаш веќе треба да се запрашаме остана ли некој нормален во државава. Ако е до одржување на традицијата за 1-ви мај да се величи власта, да не се чудите за „протестите“ во Македонија во 2022 година.

Кај нас традицијата не умира. Така и во 2022 година „Синдикатите“ си организираа протести за поддршка на власта како за времето на другарот Тито.

„Све је исто, само њега нема“ – беше слоганот на најтврдиот синдикалец од ССМ од жална Македонија.