ТИТО беше арамија ја опљачка Србија смета србинот Видојевиќ

ИСТОРИЈА

Видојевиќ, познат српски писател честопати се занимава со српската историја и тврди дека сè е фарса, а потоа ги нуди своите пролози и докази.

Овој пат, Видојевиќ разговараше за познатиот историски инцидент на Југославија и СССР во 1948 година. Тој наведува дека сè било режија на Јосип Броз Тито со цел да ја ослаби српската економија.

– Опасноста од наводната инвазија на Русија врз Југославија во 1948 година била перфидна фарса на Јосип Броз Тито. Потоа следела пресметка со српскиот и црногорскиот кадар, за да ја зајакне власта. Тогаш тоа било совршен изговор за ограбување на српската економија и нејзино пренесување во другите републики. Зошто кога наводната опасност поминала, фабриките не биле вратени во Србија? – прашува Милан Видојевиќ.