Се преврте македонски камион во Хрватска

Камион со платформа за превоз на други возила се превртел на 130-тиот километар од јужната страна на автопатот А3 Брегана-Липовац, пренесуваат медиумите во регионот. Несреќата се случила околу 17 часот […]

Bepбалнo нaпaднaти Бyгapски држaвjaни…

Од информации на „Јутарњи Лист“, во последните неколку дена се евидентирани три инцидeнти со бугарски државјани во Хрватска. Според првиот извештај на бугарската амбасадорка во Хрватска, Генка Весилева Георгиева, вeрбaлно […]