АМБАСАДОРОТ ШАМБЕВСКИ: Мораме да го кренеме гласот ПРОТИВ

После скандалот во министерството за одбрана, каде беше даден отказ за државниот советник Петар Богојески поради вербален деликт, повеќе јавни личности се огласија со реакција за враќање на тоталитаризмот во […]

Лулјета Ајрулаи: „ЕУ и Бугapијa не ни се винoвни“

Лулјета Ајрулаи, магистер по социолошки науки за МКДенес изјави: Денес во Скопје пристигнаа министрите за надворешни работи на Австрија, Чешка и Словенија. Тие изразија поддршка за португалскиот предлог за деблокирање […]