Кси Џинпинг му објави на светот дека Кина се подготвува за војна

Кинескиот претседател Кси Џинпинг се обрати на јавноста и рече дека Кина ќе се фокусира на подготовките за војна, бидејќи безбедноста на земјата е сè понестабилна и неизвесна. Како што […]

Колумна за Фокус: Џамахирија Алданци

Вмешување на македонски граѓани во дискусија Израел или Палестина е повеќе од трагикомично. Огромен дел од „запалените“ борци за човечки права биле шетани, биле далеку дур на запад, дури во […]