Колумна за Фокус: Џамахирија Алданци

Uncategorized, Колумни, Македонија, Политика

Вмешување на македонски граѓани во дискусија Израел или Палестина е повеќе од трагикомично. Огромен дел од „запалените“ борци за човечки права биле шетани, биле далеку дур на запад, дури во Гевгелија. Сè тоа е ок! Особено што хејтот е на социјалните мрежи. Но, но пораките што ги испраќаат „борците за слобода“ кон оние што се дрзнале да искажат малку поразличен став, веќе ја отворија Пандорината кутија во земјава. Покажа во каква џамахирија живееме. Покажа ново лице на секуларна и толерантна Македонија. Покажа дека пред очи, без да забележиме, веќе се инсталирало саудиско општество во европска Македонија. За да ме разберете подобро, ќе Ви напишам за еден  пример, кој лично го познавам…

Целата колумна на линкот од Фокус

https://fokus.mk/dhamahirija-aladantsi/