Кoлумнa: Македoнци хpистиjaни и мyслимaни

Колумни

Не постои никаква разлика помеѓу Македонец христијан и Македонец муслиман! Знам дека муслиманите сте лути што во минатото ние христијаните сме Ве отфрлиле од нашето племе и сме Ве нарекувале со погрдни имиња! Во право сте, ние сме грешка!

За тоа мора да најдеме сила и да се извиниме, за да се обединиме сите Македонци. Еден ден, ако граѓаните ми дадат доверба, ако имам право тоа да го направам во име на Македонија и многубројните Македонци христијани, тоа ќе го направам! – пишува Богојески во неговата колумна за Фокус.

Целосна колумна на линк

Македонци христијани и муслимани!