КОСОВО: Нападнати и повредени цивили

Граѓаните на Косово, незадоволни од одлуката на Приштина за замена на регистарските таблички продолжуваат да протестираат на северот на државата, во близина на премините Јариње и Брњак, каде што се […]

CPБИТЕ од Кocoво: Се моли Pycија да зачепи

Откако Министерството за надворешни работи на Pycија е загрижено за влошување на ситуацијата во Косово и смета дека постапките на косовските албански власти се провокации насочени кон истерување на Cpбите […]