(Видео) КОСОВО ВРИЕ: РОСУ оклопни возила кон српските енклави

Балкан

Конвојот оклопни возила на РОСУ во моментов се движи од Приштина кон северот на Косово и Метохија.

По правило, оклопните возила на РОСУ прво се собираат во базата Белведере, од каде тргна и оваа колона.

Вакви возила, со членови на РОСУ вооружени до заби, секогаш прво се стационирани во Јужна Митровица пред упадот во северно Косово.

(Фото+Видео) Оклопните возила на Росу се упатија на српските општини на Косово

Која е целта на оваа акција, наскоро ќе дознаеме!