(ФОТО) Во Москва падна првиот снег, продолжуваат снежни врнежи

Во Москва синоќа падна првиот снег. Иако снегот брзо се топи, синоптичарите објавија дека во некои области на главниот град снежната покривка ќе трае до крајот на неделата, а нејзиниот […]

Еве денес кој беше НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАДЕН!

Плетвар, Стража, Крива Паланка: Македонија блокирана од пет сантиметри снег, надлежните изненадени на први февруари! Речиси во цела Македонија денеска паѓа снег. Иако снежната прекривка е само неколку сантиметри тоа […]

(Видео) Не патувајте за Грција и Турција

Обилните снежни врнежи во Грција предизвикаа хаос во патниот и железничкиот сообраќај, а истанбулскиот аеродром е затворен поради лошите временски услови во Турција. Спасувачките тимови, вклучително и војската, цела ноќ […]