СЗО потврди 18 напади врз ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ во Украина

Светската здравствена организација (СЗО) потврди 18 напади врз здравствени установи, здравствени работници и амбулантни возила во Украина, што резултирало со десет смртни случаи и 16 повредени, изјави шефот на СЗО, […]

СЗО ПРЕДУПРЕДУВА: Пандемијата не е ни блиску до крајот

Генералниот директор на Светската здравствена организација ги предупреди светските лидери дека пандемијата на коронарниот вирус „не е ни блиску до крајот“, во услови кога некои европски земји бележат рекорден број […]

ЗАГРИЖУВАЧКА ВЕСТ: Следуваат три ТЕШКИ МЕСЕЦИ

Специјалниот пратеник на Светската здравствена организација (СЗО)  Дејвид Набаро изјави дека епидемијата на коронавирусот ќе создаде многу тешка ситуација во следните три месеци, „но можеме да кажеме дека крајот е […]

СЗО ПРЕДУПРЕДУВА на страшни проблеми!

По завршување на пандемијата на коронавирус, човештвото ќе се соочи со посериозни предизвици од претходно. Тие ќе бидат поврзани со сиромаштија, глад, нееднаквост, болести и климатски промени. Ова го изјави […]

BAKЦИHИ фaкти и митoви, eве кoнечнo дa знaeте (видeo)

ШЕФОТ НА CЗО ТЕДPOС: “BAKЦИHИPAHИTE ЛИЦА ЈА ПРЕНЕСУВААТ ЗAPAЗАТА И МОРААТ ДА ВНИМАВААТ ДА НЕ ГИ ЗAPAЗАТ ДРУГИТЕ” Иако цело време зборуваме дека постојат научни докази, односно студии според кои […]

КОНЕЧНО ОДГОВОР зошто толку мртви во Македонија

Светската здравствена организација во Женева даде одговор на најболното прашање во Македонија, зошто толкав огромен процент на смртност од корона во Македонија? Дури прва во Европа! Тие јасно и недвосмислено […]

СЗО: Македонците помалку да пушат

Светската здравствена организација укажува на штетните последици од употребата на тутун. Од пасивната изложеност на чадот од тутунските производи. Советува да не се употребува тутун во каква било форма. Во […]