КОНЕЧНО ОДГОВОР зошто толку мртви во Македонија

Македонија

Светската здравствена организација во Женева даде одговор на најболното прашање во Македонија, зошто толкав огромен процент на смртност од корона во Македонија? Дури прва во Европа!

Тие јасно и недвосмислено изјавуваат дека огромната смртност во Македонија е дирекна последица од квалитетот на лекување на заразените. Тоа значи дека буквално луѓето ни умираат поради лошото здравство.

До тој степен СЗО се јасни за Македонија, што истакнуваат дека би дошле во земјава да помогнат, ако тоа го побара Владата, а таа тоа не го прави, задоволна од првото место на мртви од корона во Европа, а до петто место во свет. Во кој очај живееме ние?

Целото интервју на следен линк: