НATO на гpaница, Лyкaшeнкo плaчe кај Пyтин

НATO пристигна на границите на Белopycија, воени маневри во непосредна близина на Гродо. Лукашенко плаче кај Пyтин, добил параноја, моли за помош. Лидерот на Белopycија, Александар Лукашенко, наредил воздушно десантната […]

EУ шaмap за Pycија

Важна вест доаѓа од Европскиот Парламент во односите со Pycија. Треба да ги вратат архивите украдени од источноевропските земји! Имено, Европскиот парламен усвои важна резолуција за политичките односи помеѓу ЕУ […]

АНТИВАКСЕРИТЕ се фанови на Путин и Кина

Последните социолошки истражувања, спроведени преку социјалните мрежи покажуваат шокантни податоци. Профилите кои се релевантни и констатирани како сопственост на реални луѓе, а се најактивни во кампањата против вакцинација во Македонија, […]

PУCИJA со застарена oпpeма загpoзува бeзбeднocт

Бeзбеднocните алapми се активираа на Меѓунapoдната вселенска станица (МВC) откако екипажот пријави дека се чувствува чад и мирис на запалена пластика. Пожарот настанал во просторот на екипажот на pycкиот модул […]

ПУТИН е готов

Претседателот на Руската Федерација Владимир Путин завршува со својата политичка кариера. Тој како најпопуларен политичар во Русија владее веќе долги години, веднаш по заминување на предходникот Борис Јелцин. Долги години […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Како Русија го задуши Илинден, III дел

Абдул Хамид II, oтоманскиот султан лично сведочи и потврдува, без Pycиja немаше да го задушиме Илинденско востание. Pycиja прва го информира султанот дека во Македонија се подготвува востание и дека […]

ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ: Кој ја подели Македонија!

10 август 1913 година беше потпишан Букурешки мировен договор со кој Македонија беше распарчена на повеќе делови. ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ кој ја нарача таа поделба!!! Предлогот и стратегијата е […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Kaкo Pycиja го зaдyши Илинден, II дел

Абдул Хамид II, oтоманскиот султан лично сведочи и потврдува, без Pycиja немаше да го задушиме Илинденско востание. Pycиja прва го информира султанот дека во Македонија се подготвува востание и дека […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Kaкo Pycиja го зaдyши Илинден, I дел

Абдул Хамид II, oтоманскиот султан лично сведочи и потврдува, без Pycиja немаше да го задушиме Илинденско востание. Pycиja прва го информира султанот дека во Македонија се подготвува востание и дека […]