ОТВОРЕНО ПИСМО: БОГОЈЕСКИ со „македонски предлог“ до АГЕЛЕР за Уставот

Американската амбасадорка Анџела Агелер изјави дека македонскиот јазик и идентитет нема да бидат загрозени во процесот со уставните измени. На тоа отворено и одговори националниот лидер на партијата Македонски Концепт, […]

МНОГУ ЗАМКИ ВО ПЛАНОТ ЗА КОСОВО: Ова се клучните детали на француско-германскиот предлог за Србија

Макрон и Шолц го предлагаат принципот „само не бунете се, а не мора да го признаете“, но очигледно заборавија дека Србија има свои црвени линии. Веста дека најмоќните земји од […]

Богојески: СРУШЕНИ се УСТАВНИТЕ ТЕМЕЛИ на Македонија

Според лидерот на Македонски Концепт Петар Богојески, со вчерашната одлука на Собранието се срушени уставните темели на Македонија и ова е веќе крај за соживотот со Албанците и останатите етнички […]

Еве што предлага ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ на владата и предлага сет мерки кои директно ќе го заштитат стандардот на граѓаните во услови на вртоглавиот раст на цените.ВМРО-ДПМНЕ ќе бара преку Собранието на Република Македонија наместо […]