ЕДНАШ на 100 години во Охридски езеро, погледни

Помало јато фламинга деновиве повторно е забележано во плиткиот крајбрежен дел на Охридското Езеро, на потегот меѓу македонско-албанската граница кај Свети Наум. Слични ситуации беа забележани и пред неколку години, […]

СДСМ се распаѓа, Бранко со своја листа во Охрид

Поранешниот лидер на СДСМ, премиер и претседател на Македонија Бранко Црвенковски, поддржува независна кандидатска листа за локалните избори „ОХРИД ПРЕД СЕ“. Ова го изјави адвокатот Владо Чингоски за „news1.mk“. Кандидатската […]

Охрид нова жртва на СДСМ

Откако Македонија беше жртвувана со Преспанскиот договор, сега СДСМ бара нова жртва. Информирана е јавноста за приказната на Заев дека нема ЕУ за нас, ама ние ЕУ ќе ја донесеме […]

СКАНДАЛ!!! АВТОПАТОТ КИЧЕВО-ОХРИД ДОСТИГНА 600 МИЛИОНИ ЕВРА

Македонија е на добар пат да го добие најскапиот автопат во свет, Кичево – Охрид. Најмалку 10 милиони евра за еден километар автопат ќе ги чини граѓаните автопатот Кичево-Охрид, проект […]