Мандатарот со предлог за НОВИ МИНИСТРИ

Мандатарот Ковачевски, утре ќе го запознае партиското раководство со кадровските решенија за идни министри во новата Влада. Според информации на Сител, Ковачевски на состанокот ќе ги презентира заклучоците од средбите […]

ПЕНДАРОВСКИ мора да даде мандат на Мицкоски

Уставот на Македонија и собранискиот Деловник ја регулираат постапката во случај на оставка на претседателот на Владата, како во случајов со Зоран Заев. Кога се повлекува премиерот, целата Влада е […]

Вojна на ФБ! Богојески и Апасиев растураат!

Социјалната мрежа фејзбук е една од најмногу користената во политичките кампањи во Македонија. На неа се присутни скоро сите политичари, особено оние од помладата генерација. МКДенес направи сондажа на моменталната […]