MK медиуми со лажни вести за CAД

Неколку македонски медиуми, од листата на поддржани компании од „странските руски инвестиции“ упорно шират лажни вести во македонската јавност, со цел нарушување на поддршката на граѓаните на НATО и EУ. […]