ВОНРЕДНО (видео): Се обрати херојот на слободниот свет

Европа

Херојот на слободниот свет и чувар на честа на демократијата, Претседателот на слободна Украина, Володимир Зеленски се обрати на нацијата од улиците на Киев! Каков херој и маж испадна овој дечко, секоја чест!

Тој со едно видео ја сруши целокупната руска пропаганда од лажни вести, дека ја напуштил Украина, а во бегство е целокупното украинско раководство.

Зеленски се појави во центарот на Киев, покажувајќи ги на видеото претседателот на собранието, премиерот, министерот за одбрана, министерот за внатрешни, шефот на воениот штаб, сите битни фаци на едно место. Храбри и одлучени да се борат до последен човек! Почит на овие големи луѓе!