ВАШИНГТОН пост открива што подготвува Русија оваа зима во Украина

Русија подготвува офанзива врз Украина која би вклучувала до 175.000 војници и тоа веќе следната година, јави „Вашингтон пост“. Москва се подготвува да почне офанзива со „100 баталјони составени од […]