МИТОВИ за Русија и Украина кај Македонците

Европа

Македонците, поддржувачи на ликот и делото на Путин, агресијата на Русија врз Украина и окупацијата на Крим ја оправдуваат со некаков си историски настан каде некој лидер на СССР, Крим го поклонува на Украина од територијата на Русија.

Тоа зборува колкава хронична неписменост владее во Македонија.

На мапата е Украина, Народна Република Украина во 1919. Тоа значи дека советскиот лидер Хрушчов не им го дал Крим, туку тој си бил отсекогаш украински. А тоа значи дека Русија во 2014 година не го ослободи, туку го окупира Крим кој е суверена територија на независна Украина.

Тоа значи дека не само Крим, туку Русите од Украина си го земале и „задкавказјето“ кое било исто украинска територија.

Кога тоа ќе влезе во главите на Македонците, влубени чеда во Путин?