АНТИВАКСЕРИТЕ се фанови на Путин и Кина

Последните социолошки истражувања, спроведени преку социјалните мрежи покажуваат шокантни податоци. Профилите кои се релевантни и констатирани како сопственост на реални луѓе, а се најактивни во кампањата против вакцинација во Македонија, […]

Кинa ќе им дозволи на паровите трето дете

Кинеската влада ќе им овозможи на паровите да имаат три деца, според државната новинарска агенција Синхуa. Ова е последното олеснување на стрoгите политики за планирање на семејството, додека земјата се […]

Која е државата со најголема мрежа на брзи пруги?

Не помалку од 37.900 километри ја минуваат целата земја, поврзувајќи ги сите нејзини најголеми градови. Целиот процес е завршен од 2008 година. Половина од вкупниот број е завршен само во […]