БОГОЈЕСКИ до ДИМИТРОВ: Силно сум разочаран од „преспанското мито“

Откако во јавноста се појавија информации за т.н. „јужна мотивација“ односно земање на грчки пари за предвремена имплементација на Преспанскиот договор во Македонија, поранешниот МНР и вицепремиер Никола Димитров се […]

ДАЛИ ДИМИТРОВ стана просечен бизнисмен како ЉУБЧО Вовода

Во јавноста се повеќе зачудува огромното салто мортале на поранешниот МНР и вицепремиер Никола Димитров, кој од перјаник на заевизмот, се претвори во најголем критичар на власта. Од момчето кое […]

УШТЕ ЕДНА КАТАСТРОФА заради „најдоброто“ од Заевите кадри!

Дојранското езеро пред нова еколошка катастрофа – Три месеци исклучени пумпите за доток на вода. Се заканува еколошка катастрофа на Дојранското езеро. Дво-деценискиот проект за спас на езерото е доведен […]

СРАМНО искористување на ЛАМБЕ од партијата ЛЕВИЦА

После виктимизацијата во јавноста на музичката ѕвезда Ламбе Алабаковски за неговата пожар интервенција врз некултуриниот центар Ванчо Михајлов во Битола, како мува на лајно се залепи партијата Левица, која го […]

НАЈНОВА ВЕСТ: Ова друштво мораше да го испочитува, ЗАЕВ на прослава!

На манифестацијата организирана во паркот во Чаир каде се очекува да се обрати претседателот на ДУИ Али Ахмети, присуствуваат премиерот Димитар Ковачевски, вицепремиерите Фатмир Битиќи и Славица Грковска, владини министри, […]

ДОБРО УТРО со АМАТЕРКАТА И ДВОГЛАВАТА ВЛАДА

ДВОГЛАВАТА ВЛАДА  ЈА  ДОКУСУРУВА  МАКЕДОНИЈА пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Лицемерието и политичката проституција на владејачкиот СДСМ со нивниот партнер ДУИ дојдоа до почетокот на крајот на […]

ЗАМРЗНАТИОТ БРАНКО му објави војна на ЗАГРЕАНИОТ ЗАЕВ

Потпишувањето на Договорот со Бугарија со таа содржина, посебно со формулацијата за „заедничка историја“ и формирањето на мешовитата историска комисија со мандат да арбитрира околу историските настани и личности беше […]