ЖАЛНО: Талибанците започнаа со силување и малтретирање жени

Во светските репортерски агенции се повеќе пристигаат извештаи за силовање и малтретирање на жените низ Авганистан, после преземање на власта од Талибанците. Жртви се највеќе млади девојки, кои биле студентки […]

СКАНДАЛ: Султанот Ердоган одлучи, тепајте жени!

Истанбулската конвенција умре во Истанбул! Турција денеска официјално го напушти меѓународниот договор насочен кон борбата против насилството врз жените, т.н. Истанбулска конвенција, со одлука на претседателот Реџеп Таип Ердоган. На […]