(Видео) РУСИТЕ минирале и детски играчки, УКРАИНЦИТЕ деминираат

Европа

Покрај борбените активности, на украинските сили им останува и огромната одговорност за заштита на цивилното население, особено во ослободените територии, кои беа повеќе од месец окупирани од руската армија.

Имено, русите покрај безобразното ограбување на укранскиот имот и домови на граѓаните, на бегање од Украина ги минирале истите тие домови, до степен да поставуваат мини во детските играчки оставени во дворовите или на улиците, со цел да убијат цивили, особено деца, кои би посакале да ги земат тие предмети.

На тој начин би убиле повеќе Украинци од тоа колку успеале во воените акции.

На следен линк може да погледнете една од акциите за деминирање на предмет на улица во близината на Киев, оставен со цел да убие цивили, кои би имале потреба од него за пренос на вода.

https://youtube.com/shorts/PKk36YNG0tE?feature=share

Ова е најбезобразното однесување на една армија, која никако не може да се каже дека е армија, туку злосторничко друштво на азијатски орди.

https://youtube.com/shorts/PKk36YNG0    

Поголем срам од тоа за модерна армија во 21ви век не може да има. На овој начин се убиени дополнителни стотици цивили меѓу кои најмногу старци и деца кои се повнимавале и ги допреле тие предмети.