2 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА АРАЧИНОВО од Владата, другите општини сами нека се снајдат

За нешто повеќе од 2 години Владата и исплати околу 2 милиони евра на општина Арачиново во форма на неповратни средства за решавање на комунални проблеми. Владата во декември 2020 […]

ЗЕЛЕНСКИ: Никогаш нема да и заборавиме на МАКЕДОНИЈА

Претседателот на Украина Владимир Зеленски искажа посебна благодарност кон Македонија! За првпат од почетокот на агресијата на Русија врз Украина, Киев добива помош од борбени авиони во странство, без разлика […]

ПЕТКОВ бара ПАРИ од Македонците со бугарски пасоши

Бугарскиот премиер Кирил Петков започна со кампања „Една плата за Украина“ и побара од сите бугарски државјани во светот да донираат средства додека да се договорот коалициските партнери во владата […]

ПOBИК зa дoнациja зa лекyвaњe нa Beнкo Атанаcoвски

До нашата редакција од загрижени пријатели на Венко Атанасовски пристигна молба за да објавиме повик за донација со цел негово успешно лекување од канцер. Донирајте да помогнеме на овој млад […]

Црвен крст со огромна донација по повод Светскиот ден на Црвениот крст

По повод Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина како и Денот на осамостoјувањето на Црвен крст на Р. Северна Македонија кои се одбележаа минатиот месец. Црвен крст донираше […]